Verksamhetspolicy

Verksamhetspolicy för Dalaportens OL

För oss är det viktigt med gemenskap och kamratskap.

Hur vi som medlemmar, vuxna och ledare agerar är viktigt i utvecklingen både för våra medlemmar så väl som för vår omgivning. I syfte att verka som förebild har Dalaportens OL som led i detta arbete antagit policys för droger, jämställdhet, ledarskap, trafiksäkerhet och rekrytering av nya medlemmar.

Jämställdhet

För oss i Dalaportens OL betyder jämställdhet att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden.

Drogförebyggande arbete

Dalaportens OL ska verka för en drogfri verksamhet i alla dess former i föreningens idrottsverksamhet. Med droger menas alkohol, narkotiska preparat eller tabletter som påverkar centrala nervsystemet. Droger får inte nyttjas under träningar eller tävlingar. Klubben gör inte åtaganden i samband med sponsring eller marknadsföring som kan förväxlas, uppmuntra eller leda till alkohol/drogkonsumtion.

Ledarskap

Idrottsutövandet ska stå i fokus. Förutom det rent idrottsliga utövandet ska verksamheten bedrivas utifrån attityder, värderingar och ett förhållningssätt som präglas av en helhetssyn på idrotten, ledarskapet och utövarna. Grunden för verksamheten ska bygga på ett ideellt engagemang. Verksamheten ska bedrivas under väl organiserade former med en ekonomi i balans. Gemensamma värdegrunder ska präglas av engagemang, trygghet, ödmjukhet, ansvar, glädje inom vår verksamhet.

Rekrytering av nya medlemmar

För oss i Dalaportens OL är det viktigt att föreningen är öppen för alla som vill och att vi kontinuerligt rekryterar nya medlemmar. Vi ska aktivt verka för att erbjuda alla en möjlighet att träna och tävla. Detta är en grundförutsättning, vilket bidrar till att bibehålla en bred verksamhet.

Trafiksäkerhet

Dalaportens OL har tagit som målsättning att ALLA aktiva och ledare inom föreningen ska transportera sig på ett så trafiksäkerhet sätt som möjligt till och från aktiviteter, träningar och tävlingar som arrangeras och rekommenderas av Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet, dess distriktsförbund och föreningar.

Uppdaterad: 22 FEB 2009 13:09 Skribent: Styrelsen

Klicka neda på loggan